Links

Er is veel informatie op het internet te vinden over HPAs en HPF. Hieronder een selectie:

BHPFC – British Human Powered Flight Club

www.bhpfc.org.uk

Deze Britse club organiseert jaarlijks de Icarus Cup, een HPA competitie waarbij piloten punten kunnen scoren met het vliegen van verschillende taken zoals afstand, duratie, en figuur-acht.

Project Vliegfiets

www.projectvliegfiets.nl

Informatie over het eerste succesvolle fietsvliegtuig in Nederland, van Jesse van Kuijk. Zijn twee andere projecten worden ook vermeld, met foto’s en enkele links naar filmpjes.

Foto’s van de Gossamer Condor, Gossamer Albatross, en Gossamer Penguin

Donald Monroe foto’s

Donald Monroe heeft mooie foto’s gemaakt tijdens het ontwikkelen van de welbekende wereldrecord-brekende HPA’s Gossamer Condor en Gossamer Albatross in de periode 1977-1979. Ook de daarvan afgeleide Gossamer Penguin op zonne-energie komt mooi in beeld.

Team-F

tt-team-f.blogspot.com/

In Japan is een groep ingenieurs al vele jaren bezig om sneller te vliegen. Zo zijn ze bezig een HPA te ontwikkelen die het wereldsnelheidsrecord kan breken. Zij hebben enkele malen meegedaan aan de Japan International Birdman Rally.

Propdesigner

propdesigner.co.uk (WayBack Machine cached paginas)

Veel informatie over en foto’s van allerlei historische HPAs waren te vinden op deze website. Helaas permanent offline, maar via de WayBack Machine zijn delen nog terug te zien.