Stichting

Wie zijn we?

De Stichting Human Powered Flight Nederland is opgericht door de eerste HPA ontwerper en HPA piloot van Nederland; Jesse van Kuijk. Het huidige bestuur bestaat op dit moment uit 3 personen.
De bezigheden van de stichting worden door onze partners mogelijk gemaakt, en door ons Comité van Aanbeveling ondersteund.

Voorzitter: dr. ir. Jesse van Kuijk, HPF design expert en HPA piloot. Gepromoveerd bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van TU Delft.
Secretaris: René Nies
Penningmeester: Johan Saanen
Wat doen we?

Het ontwerpen, bouwen, en vliegen met HPAs is een prachtige bezigheid. Het gevoel dat je zelf vliegt, op eigen kracht, is heel bijzonder. Omdat HPAs zeer groot en windgevoelig zijn, zie je ze maar weinig. In heel Europa zijn er op dit moment minder dan 10 luchtwaardige HPAs, maar de HPF community is zeer internationaal en houdt contact. Om de human powered flight activiteiten ook in Nederland beter van de grond te krijgen, is de Stichting Human Powered Flight Nederland opgericht.

We hebben meerdere doelstellingen:

  • Een contactpunt zijn en als platform dienen voor kennis en ervaring met human powered flight (HPF).
  • Het ontwikkelen en vliegen van human powered aircraft (HPAs).
  • Een bijdrage leveren aan luchtvaarttechniek door te blijven zoeken naar lichtere constructies en verbeterde aerodynamica.
  • Het bijwonen van internationale meetings en het participeren in HPF competities in Europa, zoals de Icarus Cup in Engeland.
  • Het binnenhalen van financiering voor bovenstaande activiteiten.

De stichting is op zoek naar sponsors en donateurs die deze activiteiten willen ondersteunen. Zo willen we de ontwikkeling van een HPA bekostigen, die veelvuldig in Nederland gevlogen zal worden.